Leerhuis- en Liturgie Lier

Ook gekend als "de brug"

25 november 2018 - om 14.30 in kapel van de Brug

Leerhuisnamiddag in de reeks 'Waartoe ben ik hier op aarde?'

 

met Zr Jeanne Devos

Jeanne Devos

Zr Jeanne Devos zal, nadat ze reeds de toelichting verzorgde tijdens de morgendienst, in de namiddag een persoonlijk getuigenis geven over haar levenswerk in India.

JD India2

Jeanne Devos werd geboren in een boerengezin in het Hageland. Haar vier oudere zussen waren al zeer religieus en stapten regelmatig mee in processies. Zelf ging ze in die dagen liever naar de kermis.
Ze gaf een poosje les aan het Heilig Hartinstituut in Heverlee en was al in de dertig toen ze in de jaren 60 in het klooster trad bij de Zusters Missionarissen van het Onbevlekte Hart van Maria. Als kind keek ze op naar Mahatma Gandhi en Rabindranath Tagore en daarom wilde zij in India werken. 
In 1963 kon zij eindelijk vertrekken. Spoedig gaf ze haar oorspronkelijke doel van evangelisatie op en besloot ze de behoeftigen daar te helpen. 
Inzake haar inzet voor de armen is ze vergelijkbaar met Moeder Teresa, maar in tegenstelling tot de laatste wil Devos ook het gehele systeem in India veranderen en iedereen bewust maken van de kinderprostitutie, armoede, het kindermisbruik, de ongelijkheid van het kastenstelsel en andere misstanden die in India voorkomen.
Devos richtte ook de National Domestic Workers Movement op, die zich ontfermt over verschopte straatkinderen en misbruikt huispersoneel.

JD India1

Iedereen is vrij om een bijdrage te geven voor haar projecten in India.